О нама

Wебглобе је један од највећих регистара интернет домена, као и једна од највећих wеб хостинг компанија у Словачкој и Чешкој.

Циљ Wебглобе-а је да сваки корисник одабере оно што му је потребно из широког спектра услуга, и да корисницима олакша улазак у онлајн пословање.

Wебглобе инфраструктура се базира на три основне вредности – доступност, брзину и безбедност. Компанија послује у 3 дата центра на 3 различите локације у свету, све у различитим климатским условима (како природна катастрофа на једној локацији не би утицала на остале). Сви центри су међусобно повезани, што се односи и на систем бацкуп-а. Све функционише преко оптичке мреже. Наши дата центри испуњавају најстроже међународне критеријуме безбедности и приступачности.

Wебглобе обезбеђује интернет везу преко два географски независна добављача у различитим деловима света. Рутирање се врши у оквиру аутономног ИП опсега коришц́ењем висококвалитетних Цисцо производа. Савремена архитектура омогуц́ава нашим клијентима да буду онлајн чак и ако је дата центар под ДДОС нападом. Читава мрежна структура функционише у минималној конфигурацији од Н+1.

Wебглобе користи само висококвалитетни брендирани хардвер за пружање услуга хостинга. За мрежне услуге, компанија првенствено користи Цисцо и Цисцо Линксис производе. За пренос, напајање и ˝дисастер рецоверy˝ користе се АПЦ производи, док је за сервере и складиштење главни добављач Делл.

Сандберг Цапитал је примарни инвеститор Wебглобе-а. То је компанија која се бави управљањем алтернативним инвестиционим фондовима и фокусира се на улагање у мала и средња предузец́а у Словачкој и региону Централне и Источне Европе. Њихов портфолио укључује средства у износу од преко 150 милиона евра.