У следећем тексту биће вам детаљно описано како да уз пар једноставних корака кроз ваш Еутелнет налог извршите измену “nameserver”-a над вашим доменима које имате код нас.

Напомена: Опција за измену “nameserver”-a доступна је само за интернационалне домене (.com, .net, .org…итд). Да бисте извршили измену “nameserver”-a над националним доменима (.rs, .co.rs, .срб…итд) потребно је да контактирате нашу подршку путем тикета (картице) за подршку.

Прво је потребно да се пријавите на ваш Еутелнет налог пратећи упутство које се налази на овом линку.

Након успешне пријаве, отвориће вам се почетна страна вашег Еутелнет налога.

На почетној страни вашег Еутелнет налога, кликните на секцију “Домени”  , затим на опцију “Моји домени“. 

На новоотвореној страни, пронаћићете комплетну листу свих ваших активних и истеклих домена које имате код нас.

Изаберите жељени домен кликом у поље у оквиру тог домена  (избегните име домена означено плавом бојом, јер ћете тиме отворити домен у вашем веб прегледачу) или кликните на иконицу у облику кључа који се налази у продужетку поља домена.

На новој страни угледаћете поље “Подешавања” којe се налази са леве стране. 

Унутар тог поља кликните на опцију “Nameserver-и“: Затим означите опцију “Користи друге nameserver-e (поље испод)”  како бисте откључали поља за уписивање “nameservera“-a.
Оно на шта је потребно да обратите пажњу је да подешавања”nameserver“-a над доменом захтевају минимум 2 “nameserver“-a како би измена била прихваћена.
На крају кликните на плаво дугме “Промени nameserver-e” да бисте сачували подешавања.