Уколико сте заборавили вашу лозинку за приступ на ваш Еутелнет налог, у следећем тексту биће вам детаљно описано како да успешно обновите лозинку.

У вашем интернет прегледачу који користите (Firefox, Chrome, Edge) потребно је да отворите наш сајт eutelnet.rs.

Затим кликнете на линк “Пријава” (eutelnet.rs/prijava).

Отвориће вам се нова страница “ПРИЈАВА”, са пољима за упис мејл адресе и лозинке, испод којих се налази линк “Заборављена лозинка?

Кликните на линк “Заборављена лозинка?”,

На новој страни која вам се отвори, у поље “Мејл адреса”  упишите вашу мејл адресу коју сте пријавили приликом креирања вашег Еутелнет налога или мејл адресу коју сте уписали приликом последње промене исте.

 

Проверите да ли сте добро уписали мејл адресу и кликните на дугме “Пошaљи”. 

Након што вам се отвори страница са објашњењем да је мејл успешно послат , на вашу мејл адресу стићи ће мејл са насловом “Захтев за измену лозинке” у ком се налази линк за ресетовање лозинке на који је потребно да кликнете. 

Кликом на тај линк, отвориће вам се нова страница у интернет прегледачу која садржи поља “Нова лозинка” и “Потврдите нову лозинку” . 

Нову лозинку потребно је уписати у поље “Нова лозинка” затим исту унесите и у поље “Потврдите нову лозинку” . 

Ниво сигурности лозинке

Обратите пажњу на ниво сигурности нове лозинке у делу “Јачина лозинке“. 

У овом пољу, боје црвена, наранџаста и зелена унутар статус бара, означавају ниски, средњи и високи ниво сигурности ваше нове лозинке.

Такође у правоугаонику обележеном плавом бојом, можете пронаћи кратак савет о томе како да на брз и једноставан начин повећате сигурност ваше лозинке.

Након тога кликните на дугме “Сачувај измене” да бисте сачували измењену лозинку. 

 

Појавиће вам се страница о успешности обнове лозинке и на вашу мејл адресу стићи ће мејл са обавештењем о успешности завршетка обнове лозинке.

 

Уколико је промена успешна, промењену лозинку можете користи приликом пријаве на ваш Еутелнет налог.