База знања

Преусмеравање (редирекција) сајта на HTTPS протокол путем cPanel-а

Нова верзија “cPanela” донела је са собом опцију помоћу које можете на брз и једноставан начин извршити преусмеравање (редирекцију) вашег сајта на “HTTPS” протокол, без потребе за додавањем компликованих линија унутар “.htaccess” фајла.

У следећим примерима објаснићемо вам како да у пар корака извршите поменуто преусмеравање.

Прво је потребно да приступите вашем хостинг налогу (“cPanelu“).

Упутство за приступ вашем хостинг налогу (“cPanelu“) путем вашег Еутелнет профила можете да погледате на следећем линку: Приступ cPanelu

Када приступите вашем хостинг налогу (“cPanelu“), на почетној страни, унутар секције “DOMAINS“, кликните на опцију “Doamins“.

Кликом на ту опцију, отвориће вам се нова страна, на којој ће бити приказани сви веб сајтови које имате при наведеном хостинг налогу  (“cPanelu“).

Да бисте урадили преусмеравање (редирекцију) вашег сајта на “HTTPS” протокол, потребно је да у продужетку жељеног сајта кликнете на клизач, приказан на слици испод.

Кликом на клизач, стање “HTTPS” редирекције биће промењено у “ON” (укључено) . Што значи да је преусмерење на “HTTPS” активирано за изабрани веб сајт

Напомена:

Изглед вашег cPanela може да се разликује од онога што је приказано на сликама, у зависности од теме која је изабрана, као и од уређаја који се користи за приступ.