Да би Ваш домен упућивао на сервер где хостује Ваша веб презентација, потребно је да се примене валидни DNS-ови (Domain Name server/s).

Промена DNS-ова за .com,. net, org, .biz, .info, online, .pro, .club Вам је у свако доба доступна на Вашем Еутелнет налогу. Ову измену можете самостално извршити, у наставку текста ћемо Вам објаснити поступак.

(Приступ корисничком налогу је објашњен на следећем линку.)

Када сте се улоговали на Ваш профил на нашем клијентском порталу, отвориће Вам се почетна страна Вашег профила. У главном менију је потребно да кликнете на наслов “Домени”  . Када сте кликнули на наслов “Домени” отвориће Вам се падајући мени у којем је потребно да кликнете на наслов “Моји домени” . 

 

Када сте кликнули на наслов “Моји домени” , отвориће Вам се нова страна “Моји домени” у којој се налази листа свих Ваших домена. 

Изаберите жељени домен кликом у поље у оквиру тог домена  (избегните име домена означено плавом бојом, јер ћете тиме отворити домен у Вашем веб прегледачу) или кликните на иконицу у облику кључа који се налази у продужетку поља домена. 

На новој страни угледаћете поље “Подешавања” којe се налази са леве стране. 

Унутар тог поља, пронађите и кликните на опцију “Nameserver-и“:

Ова опција омогућава Вам да брзо и једноставно извршите измену “nameserver“-a над доменом. Унутар ове опције, означите опцију “Користи друге nameserver-e (поље испод)”  како бисте откључали поља за уписивање “nameservera“-a. Оно на шта је потребно да обратите пажњу је да подешавања”nameserver“-a над доменом захтевају минимум 2 “nameserver“-a како би подешавање било валидно.
На крају кликните на плаво дугме “Промени nameserver-e” да бисте сачували подешавања. 
Напомена: Опција за измену “nameserver”-a доступна је само за интернационалне домене (.com, .net, .org…итд). Да бисте извршили измену “nameserver”-a над националним доменима (.rs, .co.rs, .срб…итд) потребно је да контактирате нашу подршку путем тикета (картице) за подршку.