Да би шв домен упућивао на сервер где хостује ваша веб презентација, потребно је да се примене валидни DNS-ови (Domain Name server/s).

Промена DNS-ова за .com,. net, org, .biz, .info, online, .pro, .club вам је у свако доба доступна на вашем Еутелнет налогу. Ову измену можете самостално извршити, у наставку текста ћемо вам објаснити поступак.

(Приступ корисничком налогу је објашњен на следећем линку.)

Када сте се улоговали на ваш Еутелнет налог, отвориће вам се почетна страна вашег профила. У главном менију је потребно да кликнете на наслов “Домени”  . Када сте кликнули на наслов “Домени” отвориће вам се падајући мени у којем је потребно да кликнете на наслов “Моји домени” . 

 

Када сте кликнули на наслов “Моји домени” , отвориће вам се нова страна “Моји домени” у којој се налази листа свих ваших домена.

Изаберите жељени домен кликом у поље у оквиру тог домена  (избегните име домена означено плавом бојом, јер ћете тиме отворити домен у вашем веб прегледачу) или кликните на иконицу у облику кључа који се налази у продужетку поља домена.

На новој страни угледаћете поље “Подешавања” којe се налази са леве стране. 

Унутар тог поља, пронађите и кликните на опцију “Nameserver-и“:

Ова опција омогућава вам да брзо и једноставно извршите измену “nameserver“-a над доменом. Унутар ове опције, означите опцију “Користи друге nameserver-e (поље испод)”  како бисте откључали поља за уписивање “nameservera“-a. Оно на шта је потребно да обратите пажњу је да подешавања”nameserver“-a над доменом захтевају минимум 2 “nameserver“-a како би подешавање било валидно.
На крају кликните на плаво дугме “Промени nameserver-e” да бисте сачували подешавања. 
Напомена: Опција за измену “nameserver”-a доступна је само за интернационалне домене (.com, .net, .org…итд). Да бисте извршили измену “nameserver”-a над националним доменима (.rs, .co.rs, .срб…итд) потребно је да контактирате нашу подршку путем тикета (картице) за подршку.