У следећем тексту биће вам детаљно описано како да уз пар једноставних корака извршите наруџбину хостинг пакета и домена путем нашег сајта.

У вашем интернет прегледачу (FireFox, Chorme, Edge, Opera…итд) отворите сајт eutelnet.rs.

У горњем делу сајта, кликните на линк “Пакети“.

Отвориће вам се нова страна где имате могућност избора хостинг пакета “Мали“, “Основни“, “Напредни” и “Про“.

Одаберите хостинг пакет за који сматрате да ће највише да одговара вашим потребама и на дну описа изабраног пакета кликните на дугме “Наручи“.

На новој страни која вам се отвори, проверите да ли је опција “Желим да региструјем нови домен” означена и у пољу за унос домена упишите жељено име домена.

У продужетку поља за унос имена домена, у падајућем менију изаберите жељену екстензију домена (.rs, .com, .net, .info…итд).

Наравно, уколико већ имате закупљен домен код другог регистранта, можете да изаберете опцију “Пренећу домен од другог регистратора”  уколико желите да извршите трансфер домена код нас или  изаберите опцију “Користићу свој постојећи домен и самостално ћу ажурирати nameserver-e”  да бисте над вашим постојећим доменом извршили измену “Nameserver“-a на наше како би ваш сајт био видљив са хостинг налога који сте закупили код нас.

На крају кликните на плаво дугме “Настави“,  након чега ће вам се појавити информација о доступности новог домена који желите да региструјете и падајући мени са могућношћу избора периода регистрације на једну, две или три године. 

Кликните поново на плаво дугме “Настави”  које се налази на дну стране, да бисте прешли на следећи корак у процесу наручивања хостинга и домена.

На новој страни доступна су вам следећа поља:

Изаберите интервал плаћања“: У овом пољу можете да одаберете период плаћања на стандардну једну, или опционо на две или три године. 

Детаљи о поруџбини“: У овом пољу можете погледати детаље о поруџбини које обухвата информације о тренутним ставкама у поруџбини износу задужења без ПДВ-а, износ ПДВ-а и износ укупног задужења. 

Доступни додаци“: У зависности коју екстензију домена изаберете (интернационални .com, .org, .info…итд или национални .rs, .срб…итд), унутар овог поља имаћете могућност одабира одређених додатака. 

Клкните на плаво дугме “Настави”  да бисте прешли на следећи корак у процесу наручивања или дугме “Корпа”  уколико желите да извршите наручивање додатних ставки.

Кликон на плаво дугме “Настави” отвориће вам се нова страна “Преглед и куповина“.

У овом пољу, имате могућност сагледавања комплетног садржаја корпе у датом моменту, уз појединачне цене наручених ставки, као и њихов укупан износ уз ПДВ.

Такође, на располагању су вам опције “Испразни Корпу”  и “Настави куповину”

Ваши подаци”: На врху овог поља налазе се две картице које је потребно да изаберете у зависности од тога да ли сте нов корисник или уколико нисте нов корисник односно већ имате креирани налог на нашем клијентском порталу. 

Одаберите картицу “Нови корисник” уколико немате креирани налог на нашем клијентском порталу или уколико желите да креирате нови налог независно од постојећег (у овом случају, имајте на уму да исту мејл адресу није могуће користити на више налога).

У овој картици потребно је да попуните сва понуђена поља како бисте могли да креирате нови налог.

Уколико већ имате регистрован налог на нашем клијентском портали кликните на картицу “Постојећи корисник”  и у поља унутар те картице попуните потребна поља (мејл адреса и шифра) за логовање на ваш налог.

Информације о регистранту домена” 

У овој секцији у падајућем менију изаберите “Користите подразумевани контакт (подаци се налазе изнад)”  уколико желите да за информације о регистранту домена користите податке из претходног дела “Ваши подаци“.

Уколико желите да дефинишете податке за регистранта који се разликују од претходно унетих у делу “Ваши подаци” изаберите опцију “Додај нови контакт”  ,чега ће вам се отворити нова поља за унос додатних података.

Начин плаћања 

У овом делу изаберите један од два понуђена начин плаћања.

На крају означите квадратић са леве стране дела “Прочитао сам и сагласан сам са Општим условима”  уколико сте сагласни са Општим условима и кликните на плаво дугме “Настави на плаћање“. 

Уколико сте изабрали плаћање картицом биће те редиректовани на сајт банке “Raiffaisen Serbia”  где је потребно да пратите даља упутства за уплату, а уколико сте изабрали плаћање уплатницом након што кликнете на плаво дугме “Настави на плаћање“, на новој страни појавиће вам се предрачун са опцијама за штампање и преузимање.