Клијенти који код нас закупе услугу хостинга, имају могућност коришћења cPanelа, тренутно једну од најпопуларнијих апликација за управљање хостинг налогом.

У оквиру ове апликације, клијентима су доступне бројне опције као што су креирање мејл налога, креирање сигурносне копије (бекап), опција за управљање фајловима и директоријумима…итд.

Приступ cPanelu је крајње једноставан и врши се на следећи начин.

Потребно је прво да у вашем интернет прегледачу који користите (Firefox, Chrome, Edge…) у горњем пољу за уписивање веб адресе унесете URL који се састоји од пуног назива вашег домена и екстензије /cpanel (нпр. vas.domen/cpanel)

или коришћењем порта 2083 уместо екстензије /cpanel (нпр. vasdomen:2083).

Након тога, отвориће вам се страна за пријаву на cPanel, у којој се налазе поља за корисничко име (Username) и лозинку (Password).

У поље “Username”, потребно је да упишете корисничко име вашег хостинг налога које је дефинисано приликом креирања истог и који вам је достављен путем мејла на мејл адресу коју сте пријавили као контакт.


У поље “Password”, упишите лозинку коју сте дефинисали приликом креирања вашег хостинг налога, односно лозинку коју сте регистровали последњом обновом исте. (Уколико сте заборавили вашу лозинку за приступ cPanelu,  на следећем линку можете погледати упутство како да самостално обновите лозинку cPanela: Обнова лозинке cPanela)

Проверите да ли су сви параметри правилно уписани и кликните на плаво дугме “Log in”.

Уколико су приступни параметри тачни и приступ успешан, отвориће вам се Почетна (Home) страна вашег хостинг налога cPanela.

Подсећамо вас да вашем хостинг налогу (cPanelu) можете приступити и путем вашег Еутелнет профила, детаљније упутство налази се на следећем линку: Приступ cPanelu кроз профил на клијентском порталу.

Напомена:

Изглед вашег cPanel-a може да се разликује од онога што је приказано на сликама, у зависности од теме која је изабрана, као и од уређаја који се користи за приступ.