Ваш cPanel нуди опцију прослеђивања приспеле електронске поште (мејлова) у дефинисан мејл бокс (други мејл налог/бокс) по вашем избору било да се налази у оквиру вашег cPanel-а или на било ком серверу у свету.

Један од практичних начина додатног чувања приспеле електронске поште је и прослеђивање на gmail, yahoo или неки други мејл налог где можете отворити бесплатну мејл адресу.

Да бисте подесили прослеђивање приспелих мејлова, уђите у ваш cPanel (Приступ cPanel-у је објашњен на следећем линку.), и пронађите секцију “EMAIL” . Када сте пронашли секцију “EMAIL” , потребно је да кликнете на иконицу “Forwarders“.

подешавања forwarder-a кроз cPanel

Када сте кликнули на иконицу “Forwarders” , отворићe вам се страница “Forwarders” . Испод наслова “Create an Email Account Forwarder” , налази се дугме “Add Forwarder” на које је потребно да кликнете како би се отворила нова страна, у којој можете да унесете жељену мејл адресу на коју желите да вам се прослеђују сви мејлови послати на мејл налог при вашем домену.

подешавања forwarder-a кроз cPanel

Када сте кликнули на дугме “Add Forwarder” , отвориће вам се нови прозор “Add a New Forwarder” , у чија поља је потребно да упишете мејл адресе са којих желите да се прослеђују мејлови (мејл адреса при вашем домену), и мејл адресу на коју желите да вам се мејлови прослеђују. Испод је листа са објашњењем који мејл се у које поље уноси:

  1. У поље означено бројем 1, потребно је да унесете мејл адресу при вашем домену “СА” које ће се прослеђивати пристигли мејлови.
  2. У поље означено бројем 2, упишите мејл адресу “НА” коју ће се прослеђивати мејлови који су послати на мејл адресу при вашем домену.

подешавања forwarder-a кроз cPanel

Када сте унели жељене мејл адресе, потребно је да кликнете на дугме “Add Forwarder” , које је означено бројем 3 на слици, и тиме сте завршили процес додавања мејла на који желите да вам сви послати мејлови буду прослеђени.