Да бисте регистровали нови домен кроз ваш Еутелнет налог, потребно је једноставно да на почетној страни у горњем делу траке са секцијама кликнете на секцију “Домени”  и у падајућем менију изаберете опцију “Региструј нови домен“. 

У прозору који вам се отвори, у пољу “Проверите доступност жељеног домена” унесите име домена који желите без доменске екстензије (.rs, .com. net…itd). 

Доменску екстензију (.rs, .com. net…itd) бирате у падајућем менију са десне стране претходно унесеног имена домена. 

На крају кликните на плаво дугме “Претражи”  да бисте проверили да ли је домен слободан за регистрацију.

Уколико је домен слободан за регистрацију, изаберите период плаћања  и након тога кликните на плаво дугме “Настави” које се налази на дну стране. На новој страни отвориће вам се нова страна “Подешавања домена”  , у којој се налази део под именом “Nameserver-и” . 
У том делу, уколико желите да поставите ваше “nameserver”-e, унесите их у поља испод која су предвиђена за то  (подразумевано подешавање, користи наше “nameserver”-e, за хостовање на нашу мрежу) и кликните на плаво дугме “Настави” . 

На овој страни, нуди вам се и могућност додавања хостинга за тренутни домен. Да бисте додали хостинг потребно је да кликнете на део под именом “Хостинг није додат! Кликни да додаш.“. 

Отвориће вам се нова страна “Преглед и куповина”  .
На тој страни, у пољу “Начин плаћања”  изаберите начин плаћања, затим означите квадратић “Прочитао сам и сагласан сам са Општим условима”  и на крају кликните на плаво дугме “Настави на плаћање” . 

Уколико сте изабрали опцију плаћања картицом, отвориће вам се страна наше банке за плаћања уз помоћ картице, на којој је потребно да унесете ваше валидне податке у поља форме “Detalji placanja” и завршите процес плаћања. Уколико изаберете као начин плаћања опцију “Уплатницом” , кликом на дугме “Настави” , отвориће вам се страна са приказом вашег предрачуна, са свим подацима потребним за плаћање путем уплатнице. Такође, добићете обавештење о вашој поруџбини и на вашу мејл адресу.