Уколико користите мејл програм Outlook Express имате две опције за примање мејлова:

Коришћењем POP3 опције преузимате мејлове на рачунар и можете их читати и када нисте повезани са интернетом. Уколико се будете пријавили на ваш мејл налог са друге локације (други рачунар, мобилни телефон, таблет), нећете моћи да видите те мејлове јер су они већ преузети са сервера на ваш рачунар.

Уколико изаберете IMAP опцију, нећете преузети комплетан садржај мејлова на рачунар већ само наслове, а ваши мејлови остају физички на серверу и могу се пратити и прегледати са више локација (други рачунар, мобилни телефон или таблет).

Постоји могућност избора конекције за пријем мејлова. Прва је да примате мејлове регуларно без неке сигурносне провере, а друга опција је путем сигурне конекције (SSL) коју ми препоручујемо ради сигурности. SSL је сигурносни протокол комуникације на интернету, који се среће у области електронске трговине и електронског банкарства.

Подешавање мејл клијента помоћу програма Outlook Express

У наставку текста пронаћи ћете линкове који ће вас одвести тачно на наслов који је вама потребан, без додатног тражења. Да бисте се лакше снашли, поделили смо POP3 и IMAP опцију на још два начина. Први начин (под редним бројем 1) је са SSL конекцијом, што подразумева сигурносне провере, док је други начин (под редним бројем 2) подешавање без додатних сигурносних провера.

POP3 опција има два начина:

  1. Подешавање мејл налога са POP3 опцијом и SSL конекцијом
  2. Подешавање мејл налога са POP3 опцијом и конекцијом без сигурносне провере

IMAP опција има два начина:

  1. Подешавање мејл налога са IMAP опцијом и SSL конекцијом
  2. Подешавање мејл налога са IMAP опцијом и конекцијом без сигурносне провере