Упутсво за подешавање Microsoft Live Mail клијента

Постоји могућност избора конекције за пријем мејлова. Прва је да примате мејлове регуларно без неке сигурносне провере, а друга опција је путем сигурне конекције (SSL) коју ми препоручујемо ради сигурности.

Први корак:

У менију изаберите иконицу за “Settings” а затим у менију изаберите “Options

1-live-mail-settings

Други корак:

Када сте кликнули на “Options” отвориће вам се нови прозор у којем је потребно да кликнете на “Your email accounts”

2-live-mail-select-accounts

Трећи корак:

Када сте кликнули на “Your email accounts”, отвориће вам се нови екран у којем је потребно да кликнете на тамносиво дугме у којем је написано “Add a send-and-receive account”.

3-live-mail-send-recive-account

Четврти корак:

Отвориће вам се нови екран са насловом “Add a send-and-receive account”  у којем је потребно да кликнете на “Advanced options”.

4-live-mail-advanced-options

Пети корак:

Када сте кликнули на “Advanced options”, отвориће вам се нови екран у којем испод наслова “Account info” у пољу испод наслова “Name” уписујете ваше име и презиме (обележено бројем 1), у пољу испод наслова “Email address” уписујете вашу комплетну мејл адресу (обележено бројем 2).

Затим испод наслова “Incoming (POP3) server information” у пољу испод “Server address” уписујете mail.mojdomen.com:

  •  mail. (потребно је уписати исто као што је написано, дакле, малим словима MAIL и затим ставити тачку) па назив вашег сајта после тачке mojdomen (уместо речи MOJDOMEN потребно је да упишете пун назив вашег сајта, без www. – дакле, потребно је уписати назив сајта са екстензијом коју имате .com, .rs, .co, co.rs итд). У пољу испод наслова “Port” потребно је да упишете број 995 (обележено бројем 3). Испод је потребно да обележите квадрат испред наслова “Requires a secure conection (SSL)” (обележено бројем 4).
  • Испод наслова “Username” потребно је да упишете вашу комплетну мејл адресу (обележено бројем 5), а у пољу “Password” потребно је да унесете лозинку коју користите за горе унети мејл (обележено бројем 6).

Испод наслова “Outgoing (SMTP) server information” потребно је да обележите квадрат испред текста “Send email using your provider’s server (recipient will not see your Outlook.com address)” (обележено бројем 7), а затим испод наслова “Server address” уписујете mail.mojdomen.com:

  • mail. (потребно је уписати исто као што је написано, дакле, малим словима MAIL и затим ставити тачку) па назив вашег сајта после тачке mojdomen (уместо речи MOJDOMEN потребно је да упишете пун назив вашег сајта, без www. – дакле, потребно је уписати назив сајта са екстензијом коју имате .com, .rs, .co, co.rs итд). У пољу “Port” потребно је да упишете број 465 (обележено бројем 8). Испод тога је битно да обележите оба квадрата испред текста “Requires a secure conection (SSL/TLS)” и испред текста “Use the same username and password to send and receive email” (обележено бројем 9). Ако сте све урадили као што је горе наведено, потребно је да кликнете на зелено дугме “Next” које се налази у левом доњем углу отвореног екрана.

5-live-mail-pop3-smtp-options

Шести корак:

На следећем екрану можете да изаберете да ли ће вам мејлови за мејл налог који подешавате бити у посебном новом фолдеру или заједно са свим мејловима са вашег Live налога. Дакле, ако обележите “A new folder called:” и у поље иза наведеног текста упишете назив по вашој жељи за нови фолдер, сви мејлови који вам буду стизали на налог који сте унели у претходним корацима подешавања, налазиће се у том новом посебном фолдеру. Уколико обележите “Your inbox” тада ће сви ваши мејлови бити у истом фолдеру као и сви остали мејлови на вашем Live мејл налогу. Било коју опцију да изаберете потребно је да кликнете на “Save”  и тиме је подешавање вашег Microsoft Live Mail клијента завршено.

6-live-mail-account-folder