У склопу доступних опција унутар апликације “cPanel“, доступна вам је и опција “File Manager“, помоћу које на брз и једноставан начим можете извршити отпремање фајлова вашег веб сајта, и то на следећи начин.

Прво је потребно да приступите “cPanel“-у вашег хостинг налога.

Детаљније упутство о томе како да директно приступите вашег хостинг налогу, можете пронаћи на следећем линку: eutelnet.rs/baza-znanja/pristup-cpanelu

Уколико немате или сте заборавили приступне параметре за приступ “cPanel“-у вашег хостинг налога, истом можете да приступите и путем вашег Еутелнет налога, детаљније упутство о томе можете погледати на следећем линку: eutelnet.rs/baza-znanja/pristup-cpanelu-kroz-profil-na-klijentskom-portalu

Или уколико знате које је ваше кориничко име приступ “cPanel“-у вашег хостинг налога, али сте заборавили лозинку, исту можете обновити пратећи упутство које се налази на линку: eutelnet.rs/baza-znanja/kako-samostalno-izvrsiti-obnovu-lozinke-za-kontrolni-panel-hosting-naloga-cpanel

Када се успешно улогујете на “cPanel” вашег хостинг налога, на почетној страни, у секцији “Files” пронађите и уђите у опцију “File Manager” .

Instalacija WordPress-a

Унутар опције “File Manager“, потребно је да отворите директоријум “public_html“.

Instalacija WordPress-a

Ако желите да ваш нови сајт налази на вашем главном домену, отпремање фајлова и директоријума, врши се директно у “public_html” директоријуму.
У супротном уколико желите да податке сајта поставите на једном од ваших додатних домена ( “addon” ) или поддомена, у том случају поменута операција отпремања фајлова и директоријума, врши са у директоријуму који одговара називу изабраног додатног домена ( “addon” ) или поддомена, који се такође налазе у “public_html” директоријуму.
Упутсво за креирање додатних домена ( “addon” ) или поддомена можете погледати на овом линку.

Отпремање датотеке

Када сте приступили изабраном директоријуму, пронађите и кликните на опцију “Upload” , која се налази у горњем делу “File Manager-a” .

Instalacija WordPress-a

У новом прозору кликните на плаво дугме “Select File” , и изаберите жељене датотеке и директоријуме.

Instalacija WordPress-a

Такође, отпремање преузете датотеке, можете извршити и превлачењем исте са вашег рачунара, у уоквирену зону “Drop files here to start uploading” исте стране.

Instalacija WordPress-a

Опционо можете да означите опцију “Overwrite existing files” , уколико желите да већ постојећи који носе исти назив и структуру фајлови буду “прегажени” новим (да буду инсталирани нови фајлови а да стари буду измењени).Instalacija WordPress-a

Статус о успешности процеса отпремања датотеке, биће вам приказан на доњој левој страни која се састоји од назива фајла, статусне траке и бројачем величине фајла.

Instalacija WordPress-a

Када процентни број досегне 100% и статусна трака постане зелена, то ће вам бити јасан знак да је изабрани фајл успешно отпремљен.

Након тога кликните на “Go back to/путања/ваше/претходне/стране” , да бисте се вратили на претходну страну.Instalacija WordPress-a