Пренос домена је процес којим се одређени домен који је у власништву физичког или правног лица мења регистратора домена.

Уколико се одлучите на пренос домена од нас ка другом провајдеру, у следећем тексту биће вам детаљно описано како да путем вашег Еутелнет налога, самостално извршите пренос вашег домена.

Пре него што почнете, још једном вас подсећамо да је са клијентске стране могуће извршити само пренос интернационалних домена (.com, .net, .org, .net, .info, .biz).Уколико желите да извршите пренос националних домена које имате код нас, потребно је да захтев за пренос пошаљете путем тикета (картице) за подршку.

Упутсво за отварање нове картице за подршку можете погледати на овом линку.

Прво је потребно да се пријавите на ваш Еутелнет налог пратећи упутство које се налази на овом линку.

Након успешне пријаве, отвориће вам се почетна страна вашег Еутелнет налога.

На почетној страни вашег Еутелнет налога, кликните на секцију “Домени”  , затим на опцију “Моји домени“. 

На новоотвореној страни, пронаћићете комплетну листу свих ваших активних и истеклих домена које имате код нас.

Изаберите жељени домен кликом у поље у оквиру тог домена  (избегните име домена означено плавом бојом, јер ћете тиме отворити домен у вашем веб прегледачу) или кликните на иконицу у облику кључа који се налази у продужетку поља домена.

На новој страни угледаћете поље “Подешавања” којe се налази са леве стране. 

Први корак у процесу преноса домена је скидање забране регистра.

Да бисте то учинили потребно је да унутар поља “Подешавања” кликнете на опцију “Закључавање регистра”  Унутар ове опције имате могућност укључивања и искључивања опције закључавања домена која када је укључена спречава трансфер домена без ваше ауторизације.
Да бисте искључили наведену опцију потребно је да кликнте на дугме “Искључи забрану пребацивања домена” 

Након тога, пронађите и кликните на опцију “Тражи ЕПП код” која се такође налзи у пољу “Подешавања“.

Кликом на ову опцију, покренућете оперцију доставе сигурносног ЕПП кода за трансфер домена који ће бити послат на мејл адресу која је дефинисана у контакт информацијама домена.