Уколико сте спречени да одговарате на приспеле мејлове (на одмору сте и сл.), на располагању вам је могућност активирања аутоматског одговора који ће бити  достављен пошиљаоцу мејла. Да бисте приступили опцији за активирање аутоматског одговора са вашег мејл налога, потребно је прво да се улогујете на ваш хостинг налог (cPanel).

Упутство за приступ вашем cPanelu можете погледати кликом на овај линк.

Када сте се улоговали на ваш cPanel-u, потребно је да нађете секцију “EMAIL” , а затим да кликните на иконицу “Autoresponders” .

како додати аутоматско одговарање на мејл

Када сте кликнули на иконицу “Autoresponders” , отвориће вам се нова страна “Autoresponders” , у којој је потребно да испод наслова “Modify/Add Autoresponder” кликнете на дугме  “Аdd Autoresponder” .

како додати аутоматско одговарање на мејл

Када сте кликнули на дугме “Аdd Autoresponder” , отвориће вам се нова страна “Autoresponders” , у  којој ћете моћи да подесите аутоматско одговарање за жељени мејл налог, као и да дефинишете “Subject” одговора, и садржај самог мејла који ће бити аутоматски послат са ваше мејл адресе пошиљаоцу мејла.

како додати аутоматско одговарање на мејл

Такође, у дну стране вам је доступна опција да одредите време почетка активације аутоматског слања одговора испод наслова “Start” , као и време када ће ова опција бити искључена, испод наслова “Stop” , тако да пошиљаоци неће више добијати обавештење које је су добијали док је аутоматски одговор на њихов мејл био активан.

Када сте унели све неопходне податке, као и време за које ће аутоматско одговарање бити активно, потребно је да кликнете на дугме “Create/Modify” , како би сва подешавања које сте унели била сачувана, а ваш аутоматски одговор активиран.

како додати аутоматско одговарање на мејл