Приступите вашем cPanel-у пратећи упутства на овом линку.
Када сте приступили cPanel-у, у секцији “Files” пронађите и приступите опцији “File Manager” .

Brisanje fajlova i direktorijuma pomoću file manager-a

Када сте кликнули на линк “File Manager” ,  отвориће вам се листа директоријума које се налазе у вашем cPanel-у. Отворите директоријум public_html (овај фолдер је само пример како би вам показали процес брисања фајлова и директоријума),  и унутар овог директоријума, означите фајл или директоријум левим кликом миша.
Позадина успешно означеног фајла или директоријума, биће обележена плавом бојом.

Public HTML folder u cPanelu

Опцију брисања можете изабрати на два начина.
Први начин је да десним кликом кликнете на изабрани фајл или директоријум, након чега ће вам се отворити листа са опцијама.

Brisanje fajlova i direktorijuma pomoću file manager-a

У понуђеној листи опција, кликните на опцију “Delete” , након чега ће вам се појавити прозорчић “Skip the trash and permanently delete the files” .

Brisanje fajlova i direktorijuma pomoću file manager-a

Уколико означите ову опцију, изабрани фајл или директоријум биће трајно обрисан са сервера и неће бити могућа његова обнова.
У супротном, ако не означите ову опцију, обрисани фајл или директоријум биће премештен у “Trash” директоријум, одакле ће те моћи да га повратите.
Други начин је да левим кликом означите изабрани фајл или директоријум, и у листи опција, која се налази на врху странице кликнете на наслов “Delete” ,

Brisanje fajlova i direktorijuma pomoću file manager-a

након чека ће вам се такође појавити опција “Skip the trash and permanently delete the files” , која је објашњена у горњем делу овог чланка.